Fotós felszerelés fejlesztés

Dell U2412M monitor

Minden évben fejlesztem a fotózással kapcsolatos felszerelésem. 2014-ben a képek kidolgozásához szükséges eszközöket fejlesztettem, számítógépet és monitort vásároltam. A növekvő file méretek új programok… szükségessé tették a számítógép cseréjét és a tárhely méretének a növelését. Arról nem is beszélve, hogy az új eszközök nagyobb biztonságot nyújtanak. A képek kidolgozásához egy színhelyes Dell U2412M monitort vásároltam. A fotók feldolgozásánál nélkülözhetetlen a jó minőségű monitor.

dellu24_monitor

Tamron 70-200 f2.8 DI VC

Fotós felszerelésemet egy új tele objektívvel fejlesztettem Tamron 70-200 f2.8 DI VC. Ez az objektív nagy fényerejű és képstabilizátorral is ellátott, ezért sötétben is használható. Eddigi tapasztalatom szerint 1/15 is kitartható kézből, aki használt már telét az tudja, hogy ez milyen jó érték. Az objektívet Canon vázon használom, volt már korábban több Canon tele objektívem is, így van összehasonlítási alapom, szerintem ez az objektív is van olyan jó mint a Canon.

Tamron_70-200mm_VC

Esküvő fényképezésnél egy sötét templomban nélkülözhetetlen a nagy fényerő és a képstabilizátor. Természetesen az objektívnek szuper éles képe van és jól elmossa a hátteret, ha éppen arra van szükség. Templomban általában f4-en és 1/125-ön használom, nagyon ritkán van életlen kép, az is inkább az én hibámból.

Ha jó árban szeretnél nagy fényerejű tele objektívet venni, akkor ezt a típust bátran vedd meg, mert nem fogsz benne csalódni.

Egy hátránya van, mint fényerős objektívnek, hogy nagy és nehéz.

Szabó Adrián fotós