Hőszublimációs Fotó Nyomtatás

Vásároltam egy Canon Selphy CP910-es hőszublimációs fotónyomtatót, hogy jó minőségű fotókat tudjak nyomtatni bármelyik rendezvényen vagy esküvőn.

Eddigi tapasztalataim a nyomtatóval kapcsolatban: Nagyon színpatikus a mérete a nyomtatónak, elég kicsi, ezért könnyen hordozható. Viszonylag gyorsan nyomtat, ha sikerül kapcsolatot teremteni a számítógép és a nyomtató között.

Negatívum, hogy nem adnak hozzá kábelt a számítógéphez való csatlakoztatáshoz. Wi-fin keresztül lehetséges a nyomtatás, de ennek a beállítsa se egyszerű. Minden bizonnyal velem van a gond, mert azt gondoltam veszek egy ilyen készüléket, telepítem a cd-ről a driverét, csatlakoztatom kábellel a nyomtatót és már nyomtatom is a szép képeket, de a valóságban nem így történt. A csomagban lévő cd-t megnyitva azt írta a használati utasítás, hogy telepítsem fel a cd-n lévő drivert, nos a cd-n semmilyen driver nem volt. A gyártó weboldaláról ugyan könnyen letölthető a szükséges driver, de akkor minek a cd a csomagba? Az első pár képet kinyomtatva azt tapasztaltam, hogy a színek tompák és sárgák, na ez se olyan egyszerű, azt is ki kell kísérletezni, hogy milyen beállításokkal lesznek megfelelőek az előhívott képek. Most kísérletezek, ha megvan a megoldás, akkor folytatom a tapasztalataim leírását…

Szabó Adrián fotós