Mitől lesz tökéletes az esküvői kreatív fotózás?

Akár a Nagy Napon tartjátok, akár azt megelőzően, az esküvői kreatív fotózás képei úgy lesznek igazán gyönyörűek, ha néhány fontos szempontot szem előtt tartotok. Hogyan találjatok rá az ideális helyszínre és mire ügyeljetek a fotózás során? Fogadjátok meg tanácsaimat!

Sok múlik a helyszín és időpont választásán

Az esküvői fotózás jellemzően szabadtéren zajlik, az ifjú pár által választott helyszínen. Igyekszem minden helyszínből a legtöbbet kihozni, a természet szépségeivel és a fényekkel játszva a legjobb fotókat készíteni. Ehhez fontos az időpont megválasztása is, például a fotósok által széles körben kedvelt golden hour szinte garantálja a csodás végeredményt.

Ha az esküvő napján szeretnétek tartani a kreatív fotózást, érdemes az esküvői helyszínek között is olyan szemmel válogatnotok, hogy megfelelő teret adjon neki. Legjobb, ha közvetlenül a helyszínen tudjuk tartani a fotózást, de legalábbis a közelben legyen egy számotokra is szimpatikus színhely, ahol remek fotókat tudunk készíteni. Ha még nem találtátok meg álmaitok helyszínét, érdemes körülnéznetek az Esküvő Online esküvőszervező adatbázisában, ahol több száz lehetőséget találtok egy helyen, minden fontos információval. A részleteket ezután már bízzátok rám, profi felszereléssel és sokéves tapasztalattal a hátam mögött alkotom meg a tökéletes fényeket és háttereket képeitekhez.

Más esetben, ha nem az esküvő napján szeretnétek a fotózást, annyival nagyobb a szabadságunk, hogy nem köt az idő. Felkereshetünk távolabbi helyszínt, több időtök van feloldódni is. Én lehetőség szerint ezt a megoldást szoktam ajánlani, mind a ti kényelmetek, mind az elkészülő képek érdekében.

Hiszem, hogy a legjobb képek jó hangulatban készülnek

Nem tűnik lényeges dolognak, pedig igazán jó fotók akkor készülnek, ha a fotózást mindkét fél élvezi. Ehhez elmaradhatatlan a kölcsönös szimpátia is, valamint hogy a fotós és a pár egy hullámhosszon legyenek, közösen tudják megvalósítani elképzeléseiket. Ezért is fontos számomra, hogy mindig közvetlen hangulatot, bizalmat árasztó légkört teremtsek.

Tegeződés párti vagyok, szeretem a könnyed, barátságos hangulatú fotózásokat. Ezzel nem csak az én munkám lesz kényelmesebb, de a kamera előtt eleinte feszengő párok is könnyebben feloldódnak.

esküvői fotó

Az esküvői kreatív fotózás nem a beállított fotókról szól

A beállított fotók egy divatfotózás esetében remekül mutatnak, azonban a kreatív fotózás során kevésbé szerencsések. Sokkal inkább törekszem elkapni a pillanatot, ami igazán az ifjú párról szól. Bátorítom a boldog párokat, hogy önmagukat adják, felszabadultan viselkedjenek találkozónk alkalmával, én pedig leginkább csak néhány instrukcióval segítem őket.

Nem csak az esküvői kreatív fotózás, de a Nagy Nap alkalmával is ugyanezt vallom, a főszerep ott is a jól elkapott pillanatoké. Sokkal őszintébb, igazibb érzéseket adhatok át nektek olyan fotókkal, amiken ti is önmagatok lehettek.