A KREATÍV ESKÜVŐI KÉPEK:

A kreatív fotók fontos részei az esküvői albumnak, hiszen itt van lehetőségetek a legelőnyösebb oldalatok megmutatására. A kreatív képek készítésére pláne igaz, hogy minél több időt szánunk rá, annál jobb képek készülnek. A kreatív képeket a készülődés után szoktam elkészíteni min. 2 óra időtartamban. Minél több fotózás helyszínünk van, annál jobb, mert így több helyszínen több különböző beállítású képet tudunk készíteni.

AdrianColors-gv-4

Hogyan válassz esküvői fotóst:

Ma már szinte mindenkinek van valamilyen digitális fényképezőgépe, valószínűleg a rokonságban is találtok ilyen embert, de ez nem azt jelenti, hogy Ő alkalmas az esküvőtök fényképezésére. Hogy miért? Szerintem a rokont hívjuk meg velünk együtt ünnepelni, ne pedig fényképezni. Az esküvő, a fényképezés legösszetettebb ága, éppen ezért, aki esküvőt fényképez az már sok év gyakorlattal és tudással rendelkezik és valóban minőségi felszerelésekkel, hogy az a kép el is tudjon készülni, valamint minden eszközből kettő van neki, biztonsági okokból.

Ha fotóst keresel, akkor először azt nézd meg, hogy az ismerőseidet ki fotózta, Ők megvoltak-e elégedve vele és nézd meg, hogy milyen képeket adott át az illető. Így a legmegbízhatóbb forrásból tudhatod meg, hogy milyen személyiség a fotós és milyen a munkája. Ez a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb választás. Ha nem ér rá ez a bizonyos fotós az adott napon, akkor jönnek a nehézségek, mivel rengeteg fotós van, mindenki másmilyen tudással, technikával, látásmóddal és árban. Mielőtt nekikezdenél a fotósok weboldalainak a böngészésének, előtte tájékozódj, hogy az esküvő fotózásban milyen árak vannak, így nem fog meglepetés érni, mivel már tudni fogod az árból is, hogy ki a kezdő ki a profi és ki a felső kategóriás sztárfotós. Minden fotósnak van a weblapján egy kép gyűjtemény ami alapján fogsz tudni választani, minden bizonnyal lesz egy – kettő akiknek a képeibe beleszeretsz, ha így lesz, akkor Ők azok akiktől kérj árajánlatot. Mellesleg ma már könnyen informálódhatsz az illetőről, mert a google mindent tud, vagy a facebook.

Életünk során van néhány meghatározó esemény, az egyik ilyen mérföldkő az esküvő. A pillanat elszáll, de a kép örök emlék marad!

Tudom, hogy mennyi munka és szervezés szükséges, hogy végül olyan legyen a nagy nap mint amit elképzeltetek, még néhány hasznos tanáccsal szeretnélek titeket segíteni a fotózást illetően:

Mikor foglaljuk le a fotóst:

Akár már egy évvel az esküvő napja előtt célszerű lefoglalni az időpontot.
Vannak felkapott hónapok az évben amikor megnő az esküvők száma és ilyenkor sokkal nehezebb szabad fotóst vagy zenészt, vőfélyt, teremet.. találni, ezért célszerű a jóval korábbi foglalás.

Ne idegeskedjünk, legyen ez a nap örömteli – boldog!
Ha Ti egy kicsit nehezebben oldódtok fel, vagy ha nem szeretitek ha fényképeznek, akkor feltétlenül fontos az esküvő előtti találkozó a fotóssal. Ha kicsit megismerjük egymást, akkor a fotózás napján már sokkal gördülékenyebben megy minden. Célszerű kérni a jegyes fotózást, amely gyakorlásnak is kiváló.

Az esküvőre célszerű vőfélyt fogadni, mert így nektek csak a vendégekkel kell foglalkozni. A vőfély játékokat – műsorokat szervez, így sokkal több lesz a fotózni való.

Milyen ruhát vegyünk fel a jegyes fotózásra:

Olyan ruhát célszerű felvenni amiben jól érzitek magatokat és majd büszkén mutatjátok a fényképeket az ismerőseiteknek.

Minden fotózás előtt fontos a pihenés!
Célszerű az esküvő előtti napot pihenéssel tölteni, mert az esküvői képeken előnytelen a karikás – kialvatlan szem.

Mit tegyünk ha esni fog az esküvő napján:

Ha a kreatív képeket szabadtéri helyszínen képzeltétek el és várható eső, akkor célszerű közeli színházba, múzeumba vagy pályaudvarra engedélyt kérni a fotózásra. Ennek szokott lenni egy kicsi plussz költsége, de még mindig olcsóbb mint másik napon újra fényképezni. Másik megoldás a mobil stúdió kitelepítés.

Kellékek használata a fotókat még kreatívabbá – érdekesebbé teheti:

fátyol, napernyő, legyező, kalap, virágszirom, szivar, héliumos lufi, pezsgős poharak, vattacukor, galambok, kutyák, vagy bármilyen tárgy amit szerettek – jellemző rátok. A szép autókról – motorokról, hintóról és hajóról se feledkezzünk meg.

Fotózás szempontjából az a legoptimálisabb, ha a házasságkötő terem és a templom szép világos, a lakodalom helyszínén világos a fal, de legalább a mennyezet, persze nem szabad alárendelni a fotózásnak mindent. Célszerű felkapcsoltatni a világítást, a fény miatt is és azért mert a fotókon jól néznek ki a lámpák fényei.

Nem kért videós:

Sok házasságkötő teremnél tapasztalom, hogy csak úgy a kérésetek nélkül jön egy „videós” aki felveszi a szertartást, majd megpróbálja a felvételt értékesíteni a nektek. NE ENGEDJÜK! Először is nem kértük, tehát ne legyen ott az esküvőn. A legtöbb esetben nem kért videós elfoglalja a jó helyeket a teremben és nem hagyja dolgozni a felkért fotóst.

Ha van felkért fotós az esküvőn, akkor a családtagokat és a rokonságot kérjük meg, hogy ne fényképezzenek és ne videózzanak az esküvői ceremónián, mert majd mindenki fog kapni a képekből.