MI LESZ A MOBILTELEFONOS FOTÓKKAL?

A mobiltelefonok fényképezői (mint minden technika) az utóbbi időben igen sokat fejlődtek, de ettől még nem fognak megfelelő minőséget nyújtani, hogy a fotóidat kinyomtatva elégedett lehess. A telefonokba épített fényképező lehetőséget biztosít arra, hogy gyorsan megörökíts egy pillanatot, ezért ez nagyon jó dolog, de ha ezt a képet ki szeretnéd nyomtatni, akkor már nem annyira jó az élmény, éppen ezért a mobilos fotók leginkább a közösségi oldalakon történő pillanatnyi élmények megosztására valók. pl. egy fotókönyvbe kb. 6x10cm nagyban lehet betenni a mobilos fotókat, ez elég kicsi méret. Ez azért van, mert nyomtatáshoz sokkal nagyobb minőségre van szükség (300dpi), mint a monitoron megnézni egy fotót (72dpi).

Sokan elfelejtik, hogy az emberek nagyon vizuálisak, leginkább a képek alapján döntenek pl. ha látnak egy szép fotót egy ételről, akkor azt nagy valószínűséggel meg is rendelik, ha éppen éhesek, tehát a jó kép minden esetben nagyon fontos, vagyis a profi felszereléssel dolgozó szakember munkája is fontos.

Sok esetben a mobilos fotók csak a mobilon gyűlnek, mentés nélkül. Egy elromlott telefon esetén pillanatok alatt oda minden kép, éppen ezért célszerű a fotókat viszonylag gyakran menteni a számítógépre is.

Ha az emlékeidet kinyomtatott formában is szeretnéd megőrizni (ez a maradandóbb), akkor még egy egyszerű kompakt fényképező gép képe is jobb eredményt nyújthat, mint a telefonos fényképek!

Szabó Adrián Fotós